Updates

updates-ge316a2dfc_1920

2 weeks ago

Wijs in diversiteit

Nergens is de kloof tussen arm en rijk zo groot als in het Vlaams onderwijs, zeggen de PISA resultaten.

Het LokaalOverlegPlatform werd in het leven geroepen om gelijke onderwijskansen te realiseren in de eigen regio. Maar wat is een LOP en wat en hoe doen zijn dat? Wat kan jij als ouder daarin betekenen? Dat kom je te weten op de online infoavond "Wat is het LOP?".

Kom vrijblijvend luisteren op maandag 26 september om 20u. schrijf je in via forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=_v3bQaJ5mEmMQJFv0PXxZB2oGQF50YhEhHtlEKyEZAxUQjJDMEZIW…

… of stuur gerust door!
See MoreSee Less

View on Facebook

3 weeks ago

Wijs in diversiteit

Wereldwijd kunnen 759 miljoen volwassenen niet voldoende lezen en schrijven. In België is naar schatting 1 op 10 Belgen niet geletterd. Kinderen kunnen daar ook last van hebben. Door de geletterdheid van ouders te verbeteren, worden zij versterkt én hun kinderen. In Vlaanderen zijn er centra voor basiseducatie en volwassenonderwijs die hierbij kunnen helpen.

Centra voor basiseducatie:
onderwijs.vlaanderen.be/…/geletterdheid-in

Centra voor volwassenenonderwijs:
onderwijs.vlaanderen.be/…/geletterdheid-in

Algemen info:
onderwijs.vlaanderen.be/nl/geletterdheid
See MoreSee Less

View on Facebook

4 months ago

Wijs in diversiteit

📺📻📣Wat is fake news en waarom wordt het verspreid❓ Hoe reageer je als je kind thuiskomt met fake news❓En wat als je als ouder niet goed weet of iets fake news is❓

🎥🎥🎥In het derde filmpje in de reeks ‘Polarisering en verbinding’ van de ouderkoepelverenigingen leren experts Kristin Van Damme (Arteveldehogeschool) en Bert Pieters (Mediawijs) je alles over fake news en vooral hoe je er als ouder kan mee omgaan. De belangrijkste tips uit het filmpje goten de ouderkoepelverenigingen in een poster voor ouders, aangevuld met een overzicht van interessante materialen rond fake news om thuis of in de ouderwerking mee aan de slag te gaan.

🤝De reeks is een initiatief van KOOGO Ouderkoepel, GO ouders en VCOV ouderkoepel i.s.m. het Netwerk Islamexperten en het Departement onderwijs en Vorming. Het filmpje en de bijhorende affiche staan op de websites van de ouderkoepelverenigingen:
www.go-ouders.be/filmpje-3-fake-news
www.koogo.be/initiatieven/polariseringenverbinding
www.vcov.be/ouderinfotheek/vcov-infomateriaal/reeks-polarisering-3fakenews
See MoreSee Less

View on Facebook

4 months ago

Wijs in diversiteit

Vandaag is het Africa day!

artsandculture.google.com/story/12-ways-to-celebrate-africa-day/pQVR4bWarWlBQw
See MoreSee Less

View on Facebook

4 months ago

Wijs in diversiteit
View on Facebook