Updates

Tijdlijnfoto's"Je moet waarde durven zien in wat ouders en kinderen in armoede doen. Je moet het positief durven benaderen." Pedro De Bruyckere geeft in onze nieuwe aflevering tips hoe je als school en leerkracht om moet gaan met kinderen in kansarmoede. Luister hier: buff.ly/2PrM1Ha ... See MoreSee Less

View on Facebook

2 weeks ago

Wijs in diversiteit

BEKIJK HIER ONS RAPPORT over PARTNERSCHAP TUSSEN OUDERS EN SCHOOL.

Sinds 2019 bevragen wij ouders in armoede: "Wat is er volgens jullie nodig om tot gelijke onderwijskansen te komen?" En zo kwamen wij tot 'Partnerschap tussen ouders en school'.

"Als er geen partnerschap is met de school, durf je niet beginnen over de rekeningen die je niet kan betalen."

De armoedecijfers staan in het rood, veel kinderen stromen uit zonder diploma. Het onderwijs kan de armoede niet oplossen, maar als het inzet op partnerschap, wel een hefboom zijn om armoede te doorbreken. Partnerschap, een gelijkwaardige relatie tussen ouders en school, is noodzakelijk om samen te kunnen werken aan een succesvolle schoolloopbaan en toekomst.

Dit rapport geeft een inkijk in het perspectief op Partnerschap om zo te inspireren, te stimuleren en de dialoog op gang te brengen.

www.recht-op.be/images/pdf/2021_Recht_Op_Partnerschap_tussen_ouders_en_school.pdf
... See MoreSee Less

View on Facebook

4 weeks ago

Wijs in diversiteit

Voor het vak 'Onderwijs & Diversiteit' maken studenten een publieke opdracht. Ze zijn vrij in keuze van format. Jolien Depypere, Bo Vander Hulst & Lisa Vernieuwe hebben een animatiefilmpje gemaakt over impact van rolmodellen in het onderwijs: ... See MoreSee Less

View on Facebook